Разбереш ли врага си – печелиш войната! Нека излезем от това клише

...
Разбереш ли врага си – печелиш войната! Нека излезем от това клише
Коментари Харесай

8 причини да обичаме враговете си

Разбереш ли врага си – печелиш войната! Нека излезем от това факсимиле и си дадем сметка, че би трябвало да сме признателни, че имаме врагове, тъй като те могат да ни научат да осмисляме по-добре живота и да опознаем в дълбочина самите себе си, да стартираме да одобряваме хората такива, каквито си. Без врагове няма да можем да получим уроците, които ще ни създадат по-добри.

Ето няколко значими аргументи за какво би трябвало да обичаме враговете си

1. Те ни оказват помощ да управляваме отрицателните страсти

Враговете са тези, които ще ви оказват помощ да откриете и измерите вашето възприятие за гняв и да се научите да се владеете. Управлението на гнева е по-ефективно, когато се овладява в практиката, а не на доктрина.

2. Правят ни по-силни

Врагове имат единствено мощните персони, сцена на съперничеството тук е правото да бъдеш едни гърди напред. Понякога човек може и да не подозира, че е конкурентоспособен, до момента в който не се сблъска със противник. Такива дуели раждат правилната мотивация да бъдеш по-добър.

3. Критиката им може да бъде градивна

Критиката на врага носи повече изгоди от възторжените похвали на приятелите. Врагът няма да ви ласкае. Дори и когато приказва от позицията на злоба, в думите му постоянно можете да откриете частици истина.

4. Могат да ви станат съдружник

Да се научиш да обичаш враговете си също по този начин значи да се опитваш да установяваш взаимоотношение с тях. В последна сметка, в случай че намерите общ език и създадете удобна атмосфера за другарство, ще спечелите още един другар. А това работи за вас в дълготрайна вероятност и усъвършенства уменията ви за другарство с хората.

5. Те са опция да извлечете позитиви

Даже, когато се чувствате обсадени от негативност и противников настроения, постоянно можете да откриете положителна позиция. Знанието, че имате враове, не значи, че не можете да се концентрирайте върху значимите, същински положителни неща в живота ви. Наличието на врагове е значимо и от позиция на оценката на обстановката – можете да си вземете пауза, да отстъпита за малко настрана и да прецените по-спокойно всичко и всички към вас.

6. Понякога е просто неразбирателство

Често повода, заради която имате врагове, може да бъде доста безобидна. Може би не сте разбрали същността на спора и вашият противник ще ви помогне да си изясните цялата картина. В такива оказва помощ способността да слушате. Повечето спорове сред хората се дължат на неналичието на схващане за позицията на другия.

7. Учат ни да ценим любовта

Любовта и омразата са две противоположни страсти. Когато имате врагове, чувствате тяхната злост към вас. Но, в живота ви безусловно има и хора, които ви обичат. А щом ви обичат, значи във вас има нещо особено и вие сте длъжни сте да го извършите своя мощна страна.

8. Помагат ни да проумеем, че омразата е непотребна

Омразата е прекомерно тежък товар и ранява този, който ненавижда по-силно от този, който е ненавиждан. Това е една от най-опасните страсти за организма. Способна е да " смуче "  енергия отвред и да трансформира човек в неработоспособен. Омразата носи единствено токсични страсти и води до неприятни реакции.

Древноиндийските трактаки Веди споделят, че човек има на този свят единствено шест врагове: похот, яд, злоба, нарцисизъм, надменност и заблуда. Победите ли ги, ще видите, че към вас има единствено другари.

Източник: abcfact / Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР